Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ABS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
    Много ми е интересно, какъв е този бутон за АБС-а?

Към колежката. Друг път усещала ли си това "ритане" на педала?
    Не съм усещала друг път "ритане". Никога не съм имала проблем със спирачките, винаги са работели перфектно. Не е бутон, а лампичката на таблото, което по принцип показва, че нещо не е наред в случая с ABS-a. Изглежда електрониката нещо не е в ред. Ще отида тези дни в някой сервиз и ще видим какъв е проблема.

---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:12 ----------

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Според мен пък,колежката незнае кога и как работи АБС-а.По принцип тази система като сработи и човек си създава илюзия че колата не спира,но всъщност не е така,наистина при някои коли спирачния път се увеличава с АБС-а но със супер малко.Колежке изчакай някой колега от Русе да ти каже къде да закараш колата да я видят,щом свети лампата има проблем,щом не свети няма проблем.
    Колата не само, че не спираше, но дори не можеше да се намали скоростта. Разботата е там, че като свети при мен- няма проблем, като не свети - има...Моята Алфа е обратна

---------- Post added at 00:18 ---------- Previous post was at 00:16 ----------

Първоначално публикувано от 555 Покажи съобщение
    Веднъж ми поправяха АБС-а в сервиза на Дружба 3 на старото разградско шосе след разклона за тв кулата и след сервиза на Бош след около 200-300 метра в дясно на самия път. Там имат диагностична техника и каквото имах по електрониката ми го поправиха, но не съм доволен от други неща, които ми разбутаха тогава. Аз в момента имам подобен проблем с АБС, но знам от какво е. Сложих си по малки гуми само отпред 195/50/15 а отзад са стандартните 185/65/15. И когато се движа с над 60 км/ч АБС ми светва и ако ми се наложи да натисна рязко спирачки предните ми колела блокират и на практика нямам АБС. Ако някой знае дали може да се регулира АБС-а само на предния мост да сподели.
    Благодаря

Comment

Барби, не говоря за бутон на таблото, а за стоп машинката на педала
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от barbie_special Покажи съобщение
        Не съм усещала друг път "ритане". Никога не съм имала проблем със спирачките, винаги са работели перфектно. Не е бутон, а лампичката на таблото, което по принцип показва, че нещо не е наред в случая с ABS-a. Изглежда електрониката нещо не е в ред. Ще отида тези дни в някой сервиз и ще видим какъв е проблема.

---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:12 ----------

Колата не само, че не спираше, но дори не можеше да се намали скоростта. Разботата е там, че като свети при мен- няма проблем, като не свети - има...Моята Алфа е обратна

---------- Post added at 00:18 ---------- Previous post was at 00:16 ----------

Благодаря
        Колата не е спирала, защото нямаш опит с ABS-а и като е взел да "рита" си се шашнала и си отпуснала педала. Ако искаш да спреш аварийно, мачкаш яко педала и хич не ти пука от "ритането". То е от импулсите на преразпределяне на налягането за да не блокират колелата. Когато не работи ABS-а, колата спира като всяка друга със сервоусилвател и плавността зависи от натиска на педала.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Колата не е спирала, защото нямаш опит с ABS-а и като е взел да "рита" си се шашнала и си отпуснала педала. Ако искаш да спреш аварийно, мачкаш яко педала и хич не ти пука от "ритането". То е от импулсите на преразпределяне на налягането за да не блокират колелата. Когато не работи ABS-а, колата спира като всяка друга със сервоусилвател и плавността зависи от натиска на педала.
          Яснооо, разбрах. Благодаря много за информацията

Comment

Яснооо, разбрах. Благодаря много за информацията
            Хубаво е че разбра,а сега закарай колата да видят за проблема с АБС-а,защото кола с АБС но неработещ е колата с най-лошите спирачки
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Тц-тц, ти си мачкай педала колкото си щеш, колата неще и да намаля дори. Имал съм същия проблем като на колежката. Знам как се е почувствала. Оказа се скъсана изолация на кабела на единия от задните датчици който се беше напълнил с кал ...
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                Тц-тц, ти си мачкай педала колкото си щеш, колата неще и да намаля дори. Имал съм същия проблем като на колежката. Знам как се е почувствала. Оказа се скъсана изолация на кабела на единия от задните датчици който се беше напълнил с кал ...
                Има го като вариант,случва се когато блокира някой клапан и дадено колело/а не спират,наистина е неприятно Но за да се разбере трябва диагностика на АБС-а..............

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ще я занеса, разпитвам сега из сервизите оказа се че на доста места не се занимават с Алфи...През това време ще бръмча с Фиата, колкото и да ми е неприятно.

Comment

Няма опит дръжки. А ти като не си наясно не давай съвети и не гадай. При мен като изпляка преден десен датчик АБС Светише при мокро време и гаснеше при сухо. Имах 2-3 случая при рязко натискане да почне да рита ситно и колата въобще не спира. И аз ли нямам опит с АБС? А може и да съм се шашнал? Ама не ми се вярва.

Ще я занеса, разпитвам сега из сервизите оказа се че на доста места не се занимават с Алфи...През това време ще бръмча с Фиата, колкото и да ми е неприятно.
                    Русенци нямат ли един читав моднат кабел ВАГ-КОМ? Даже с демо версията на ФЕС може да се хване проблема.
                    Last edited by Alamo; d.m.y г., 19:40.
                    Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                      Няма опит дръжки. А ти като не си наясно не давай съвети и не гадай. При мен като изпляка преден десен датчик АБС Светише при мокро време и гаснеше при сухо. Имах 2-3 случая при рязко натискане да почне да рита ситно и колата въобще не спира. И аз ли нямам опит с АБС? А може и да съм се шашнал? Ама не ми се вярва.

Русенци нямат ли един читав моднат кабел ВАГ-КОМ? Даже с демо версията на ФЕС може да се хване проблема.
                      Не е баш така,има 156 с Тевес АБС,който го няма във ФЕС

Comment

При последното святкане на лампичката за АБС при мен го смених целия така че да го имаш в предвид.Освен ако буксата му не се е окислила,или някой датчик не си е заминал,но това само с диагностика а провери си и наклдаките и дали имаш течност в казанчето .
                        alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Да споделя и аз малко опит с ABS-a. При мен веднъж светнаха ABS и VDC индикаторите след една дупка на излизане от Радиал като слагах летните гуми. Оказа се, че едната задна е доста по-мека от останалите (точно тая джанта беше крива та я изправяха и я напомпаха хората, но явно като съм минал през дупката е изпуснала). Отбих малко по-надолу, изгасих колата, запалих пак и нямаше проблем, индикаторите изгаснаха, а гумата я проверих и я напомпах малко по-късно като се прибрах (беше на 1,7 атмосфери).

Преди по-малко от месец, на прибиране от Гърция малко преди Кулата - подобен случай. Докато карах по сравнително хубав път (този път нямаше дупка) светнаха двата индикатора. Спрях малко по-надолу и видях, че едната задна гума беше 2.3-2.4 атмосфери, другата задна - 2.7-2.8 а предните към 2.9-3 (бая топло беше, иначе ги държа към 2.6 като пътувам с хора и друг багаж ), напомпах малко задните, покарах по една отбивка, но не се оправи положението. В крайна сметка изгасих колата, запалих пак и всичко точно.

Не знам къде е проблема - дали от разликата в налягането, дали някой датчик се ебава или контакта на някоя букса не е добър, следващия път ако не се оправи ще я карам да я изследват .
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение

И това, че наистина има такъв тип авария, по кой начин се вързва с изцепката тиСигурен ли си, че точно това е станало?
                            Хубаво е, че сте се сетили за това, ма пък толкоз нерви ...
                            Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Не е баш така,има 156 с Тевес АБС,който го няма във ФЕС
                            Гледай се сага какво направи
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

barbie_special като те чета се чудя да се смея ли да плача ли... Тъжно ми стана.

Какво значи това, че не искат да се занимават в Русе с Алфи?

0888640793 - Йонко търсиш. Намира се до входа за канала на КАТ -> вдясно 3 гаражни клетки, той е в средната. Кажи му, че те е пратил Николай с Либрата.
                              Аз само при него ходих с Фиата и сега с Ланчията винаги съм оставал доволен и откъм качеството на услугите които предлага и откъм цените му.
                              Имах сходен проблем с лампата на АБС с фиата преди, оказа се датчик на задно дясно колело.
                              Не го смених, проблема не се появи после

Comment

Working...
                              X